• Voordelige prijzen
  • Gratis verzending (vanaf €250)
  • Direct antwoord
  • Alle formaten etiketten
  • BPA-free

EG etiketten

Op een EG etiket bevindt zich een erkenningsnummer. Dit is een code die wordt geplakt om de levensmiddelen van dierlijke oorsprong te kunnen herleiden waar het vandaag komt. Dit zijn voorbeeld eieren, vlees- en zuivelproducten. Dit is verplicht door de Europese Unie om voedselveiligheid te kunnen waarborgen. Deze code geeft aan bij welk bedrijf het product is geproduceerd. 

De code is een ovaal symbool met daarin bovenaan he land van herkomst. Dit wordt weergegeven in de 2 cijferige landcodes (NL, PL, RO, CZ, IT, FI, SE etc). Hieronder volgt erkenningsnummer, deze code verschilt per EU-lidstaat. En als laatste staat er EG onder, of een equivalent hiervan in een andere EU taal.

Dit etiket geeft niet de oorsprong van de grondstoffen alleen. Alleen de oorsprong van het gehele eindproduct. Het symbool wordt op de verpakte voedingsmiddelen geplakt.

Deze code’s worden voornamelijk gebruikt door overheidsinstanties en in de voedingsmiddelenindustrie om de traceerbaarheid en de voedselveiligheid goed te kunnen monitoren. Daarnaast worden deze nummers ook vaak door consumenten gebruikt om de werkelijke producent te achterhalen.

Vraag een offerte aan

Contact met één van onze adviseurs

Etiketten in alle soorten en maten. Wij kennen de toepassingen en de mogelijkheden van alle etiketten.
Om jou het beste advies te geven denken wij mee in functionaliteit, behoefte en kwaliteit.
Benieuwd naar onze bijdrage als etiketten specialist? Neem direct contact met ons op.

Bel 085 48 911 50 Contact met medewerker